Wednesday, December 28, 2011

Cărăbuşul Steampunk verde


Ileana Japoneza (Rhomborrhina Japonica) face parte din familia cărăbuşilor, subfamilia ilenelor sau gândacilor de flori. Cu o mărime care poate depăşi 4cm la cele mai mari exemplare, acest cărăbuş are un colorit intens verde metalic, care îi conferă o înfăţişare impresionantă. Se hrăneşte cu o varietate mare de flori şi fructe şi a devenit un vizitator permanent al suburbiilor japoneze, unde este atras de lumina lămpilor. 
Am încercat să redau textura şi culoarea verde metalică a acestui gândac interesant, să păstrez simetria şi proporţia aripilor adăugând totuşi elementele Steampunk care să îl plaseze într-o altă lume, într-o lume imaginară, plină de farmec, în care orice e posibil. Rezultatul final - un pandantiv îndrăzneţ,   o insectă interesantă pe o frunză, ambele realizate din lut polimeric, aşezat pe un lănţişor cu 2 floricele bronz. 
Cod A019. Vândut.

1 comment:

  1. În realitate acest colier arată mult mult mai bine, detaliile carabuşului se disting atunci când îl ai în mână. Poate intr-o zi când ai timp îi mai faci niste poze de lăudat :P

    ReplyDelete