Sunday, March 10, 2013

Mozart - caseta de bijuterii

 Caseta pentru bijuterii decorata cu tema muzicala, inspirata de Wolfgang Amadeus Mozart (n.27 ianuarie 1756 in Salzburg), unul din cei mai cunoscuti si talentati compozitori in domeniul muzicii clasice. În scurta sa viață (a trait doar 35 de ani), Wolfgang Amadeus Mozart a compus un număr enorm de opere muzicale, cele mai multe neegalate în frumusețe sau profunzime. Astfel, a fost autorul a 41 de simfonii,  27 concerte pentru pian și orchestră, 7 concerte pentru vioară și orchestră, concerte pentru clarinet, pentru harpă și flaut, pentru corn și orchestră, 2 simfonii concertante, divertismente, serenade, 6 cvartete pentru coarde dedicate lui Haydn, sonate pentru pian, sonate pentru vioară și pian, trios pentru vioară, violoncel și pian, cvartete pentru instrumente de suflat, sextetul O glumă muzicală. Pasionat de operă, a compus 17 opere, dintre care cele mai cunoscute, jucate și astăzi pe scenele tuturor teatrelor de operă din lume, sunt: Răpirea din Serai, Nunta lui Figaro, Don Giovanni, Cosi fan tutte, Flautul fermecat. Ultima sa creație a fost Requiem-ul. Toate cele 626 de titluri se gasesc in Catalogul Köchel al operelor lui W.A.Mozart.
"Geniul său excepțional îl situează mai presus de oricare maestru, în toate domeniile artei și în toate timpurile'. (Richard Wagner)
O descriere corectă şi fără urmă de exagerare a artistului al cărui motto în viaţă a fost: 'Mă simt cuprins de muzică. Muzica este în mine."

Tehnicile si materialele folosite pentru decorarea cutiei sunt: decoupage, culori acrilice, lacuri de crapare, patina de invechire, pietre semipretioase taiate: citrin, cristal de stanca si angelit.
Realizata pentru concursul :
www.breslo.ro/Forum/PROVOCARI-BRESLASE---ZODIACUL-BRESLO_topic_9250

Dimensiuni cutie L=14,6cm,l=10,6cm,h=8cm, Cod T040.
Cutia nu este disponibila, dar se poate realiza ceva asemanator, la comanda, in decurs de cateva zile.

No comments:

Post a Comment