Wednesday, August 1, 2012

Conspiratia Trandafirului - Cutie de bijuterii

Aceasta cutie de bijuterii a fost realizata pentru concursul Provocari Breslase - zodia Rac, personalitati celebre.
 Link concurs: http://www.breslo.ro/Forum/Provocari-Breslase-zodia-RAC-PERSONALITATI-CELEBRE-CULOARE-SI-METAL-CARACTERISTIC_topic_8257

Diana, printesa de Wales, nascuta la 1 iulie 1961, a fost prima sotie a lui Charles, print de Wales, mostenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii.
O prezență iconică în viața publică, Diana a fost remarcată pentru compasiunea ei, stilul, farmecul personal și munca de caritate, dar și pentru faptul că a avut o căsnicie nefericită alături de Prințul Charles. Rochia de mireasa a printesei a fost decorata cu peste 10 000 de perle, a avut 7.62 metri si a costat 9000 de lire sterline. Din vremea logodnei sale cu Prințul Charles de Wales, din 1981, până după moartea ei într-un accident de mașină în 1997, Diana a fost una dintre cele mai cunoscute femei din lume — o celebritate proeminentă a generației sale. În timpul vieții sale, ea a fost adesea descrisă ca fiind cea mai des fotografiată femeie din lume. Începând cu mijlocul și pâna la sfârșitul anilor ‘80, Prințesa de Wales a devenit foarte cunoscută pentru susținerea pe care o acorda mai multor proiecte caritabile. Iși asuma patronajul mai multor organizații caritabile și se interesa de anumite boli și de chestiuni în legătură cu sănătatea. Diana era o susținătoare a Campaniei Internaționale pentru Interzicerea Minelor Terestre, campanie care a câștigat premiul Nobel pentru Pace în 1997.
Munca ei a avut un caracter umanitar mai degrabă decât politic. Ea și-a urmat interesele în filantropie, muzică, modă și călătorii.
 

În 2005 artistul uruguayan Martin Sastre a prezentat în premieră, în timpul Bienalei de la Veneția filmul Diana: Conspirația Trandafirului, (Princess Diana: the Rose Conspiracy) o operă de ficțiune care începe în ziua în care lumea descoperă că Lady Di este vie, bucurându-se de o nouă viață fericită într-un orășel brazilian sărac și periculos aflat la periferia orașului Montevideo, Uruguay. Filmul a fost filmat într-un cartier sărac uruguayan cu o Lady Di imitatoare din Sao Paulo, Brazilia și a fost ales printre cele mai bune lucrări de la Bienala Venețiană de către Asociația Italiană a Criticilor de Artă.
Inspirata de frumusetea si sensibilitatea printesei, reprezentanta de seama a zodiei Rac, am realizat aceasta cutie de bijuterii cu trandafiri albi modelati manual din lut polimeric (fimo). Trandafirii albi erau, alaturi de nuferi, florile preferate ale printesei Diana. Ca si teme secundare ale creatiei sunt culoarea alba si metalul caracteristic zodiei Rac, argintul, prezent discret intre trandafiri prin spirale realizate manual din sarma de cupru placata cu argint (tehnica wire-wrapping). Am folosit deasemenea pietre semipretioase benefice zodiei, si anume: perle de cultura albe si cuart roz. Perlele albe sunt pietre ale sinceritatii, cinstei, puritatii, au efect benefic asupra sanatatii sistemului digestiv greu incercat in general in cazul nativilor Rac. Cuartul roz este o piatra a iubirii pure, reduce depresia, frica, aduce echilibru la nivel emotional, inlatura gandurile si energiile negative.


Dimensiuni:15x10.5x5cm
Vândută.

1 comment:

  1. Cutia asta este minunata, imi place foarte mult cum ai combinat culorile, accesoriile cu semnificatia si tema concursului. Zilele trecute am realizat si eu o cutiuta roz cu tehnica servetelului si ma gandeam ce as putea sa mai adaug la ea dar uite ca mi-ai dat o idee: pasta fimo. Am si comandat de la Opitec deja, abia astept sa ajunga. Ce-i drept, sunt inca incepatoare in arta fimo, insa incet si sigur se invata.:) Felicitari!

    ReplyDelete