Thursday, November 3, 2011

Cutie pentru bijuterii "White and Green", T003


Cutie rotundă pentru bijuterii, diametru aproximativ 14cm, cu capac, decorată manual prin tehnica decupajului, lăcuită, iar pe capac am aşezat un bucheţel de flori albe parcă desprinse din buchetul unei mirese; florile, printre care şi o floare de colţ, sunt modelate manual din luturi polimerice şi adaugă un plus de eleganţă şi romantism.
Această cutie este realizată special pentru provocarea de luna aceasta de pe Scrapper în Romania.
Tema de această lună, prima la care am reuşit să particip pe scrapper, este Vremea nunţilor. Cu aceasta temă în minte, şi cu hotărârea de a încerca combinaţia mai multor tehnici de decorare a cutiilor de lemn, am ales o cutie rotundă, cercul fiind o curbă închisă care revine asupra ei însăşi, simbolizând unitatea şi infinitatea. Deasemenea, cercul este regăsit în inelul de logodnă şi de căsătorie.  Culorile alese sunt verde - simbolizează viaţa, echilibrul, armonia, stabilitatea şi alb - transmite ideea de puritate, lumină, simplitate, speranţă, iar rochia tradiţională a mireselor este tot de culoare albă.

Da, ştiu că în ultima vreme am reuşit să particip la destul de multe provocări, motivul este unul foarte simplu: mă motivează să încerc tehnici şi stiluri noi, pe care probabil nu le-aş fi abordat prea curând, din lipsă de timp. Provocările oferă competiţie cu alţi creatori de handmade, premii, şi foarte important pentru mine, un termen limită până la care se trimit lucrările, lucru care mă motivează să planific foarte bine timpul alocat micului meu hobby şi să nu las nimic neterminat. Îmi plac mult cerceii cu flori sculptate şi tehnica millefiori, dar nu vreau să fac doar asta, ar fi plictisitor, aşa că particip la provocări, încerc tehnicile/stilurile noi sau găsesc inspiratie din tema propusă, iar de cele mai multe ori îmi place ce iese - competiţia stimulează mult creativitatea!

8 comments:

  1. Este absolut superba cutiuta ta de bijuterii Carmen. Felicitari si mult succes la provocare. :)

    ReplyDelete
  2. Imi cer scuze ... am vrut sa spun Camelia ... dau un miel de Paste! :)

    ReplyDelete
  3. Foarte frumoasa cutiuta! unde mai pui faptul ca poti aseza verighetele in ea pe drumul lor catre altar! Felicitari si bafta!

    ReplyDelete
  4. Imi place cutia mult de tot, succes maxim sa ai :)

    ReplyDelete
  5. Multumesc, succes si voua!
    Am reusit sa deschid toate lucrarile inscrise pana acum, si pot sa spun ca dupa parerea mea toate sunt foarte frumoase, ma bucur ca sunt asa multe inscrieri si asa multe tehnici diferite :) Ma inspira

    ReplyDelete
  6. 7 cuvinte Camelia:
    Vai cat este de frumoasa cutiuta ta!
    bafta la provovare!
    rux

    ReplyDelete
  7. Ne bucuram ca avem din ce in ce mai multi participanti la provocari. Si te invitam sa participi la toate. Nu de alta, dar sa admire cat mai multa lume minunatiile pe care le faci. Bafta la provocare.

    ReplyDelete